Betting på sport

För den som tycker om odds och betting är sport det bästa alternativet för de flesta. Visst finns det möjlighet att också oddsa på Underhållning och Specialer vilket kan vara ett spännande alternativ. Men det är något extra att spela på sport och upptäcka spänningen som det innebär. Av alla sporter som finns tillgängliga i Sverige idag finns det oerhört många alternativ för dig att upptäcka. Fotboll är dock den överlägset största sporten vad gäller utbud av såväl odds och marknader.

Men det finns mycket mer än så att upptäcka för dig som är sugen på odds online. Till exempel är ishockey, tennis, volleyboll, handboll och vintersport andra alternativ. Därmed har du mycket att upptäcka när du oddsar på sport och det finns en hel värld att upptäcka. Upptäck själv vilken sport som passar dig bäst och glöm inte att skriva ner dina resultat för att bli en bättre spelare.

Betting på fotboll är mest populärt

Fotboll är världens största sport eller som Erik Niva brukar säga; världens största folkrörelse. Detta märks också bland all tydlighet vad gäller oddsens värld. Det finns ingen sport som har lika många alternativ som fotbollen har. Till exempel kan du oddsa på alla de bästa ligorna men också mindre ligor. I Sverige är det Allsvenskan som är den inhemska ligan som också är sponsrad av spelbolaget Unibet.

Inom fotbollens värld kan man också upptäcka mycket mer än bara Allsvenskan. Till exempel är Premier League från Storbritannien den mest populära ligan i världen och så även i Sverige och hos spelbolagen. Men det finns många andra ligor som Serie A från Italien, La Liga från Spanien, Bundesliga från Tyskland och Ligue 1 från Frankrike.

betting på sport

Men det är när det är stora landslagsturneringar som det peakar hos spelbolagen. Till exempel kan du hitta galet med odds och erbjudanden under VM och EM. Det inträffar ett stort mästerskap för herrar vartannat år men även dammästerskapen får allt större intresse. Därmed finns det massor att upptäcka för dig som punter i oddsandet på fotboll.

Vad gäller marknader på fotbollsbetting kan du lägga odds inför säsongsstart. Då handlar det om vem som vinner en liga eller kommer bland topp-placeringarna som ger spel i de Europeiska turneringarna som Champions League, Europa League och Europa Conference League. Men på varje match finns det också möjlighet att oddsa och där är 1X2, resultat, målskytt och antal hörnor bara några exempel på allt som finns tillgängligt.

Ishockey är en annan mycket populär sport

I Sverige är odds på ishockey väldigt populärt. Den svenska inhemska ligan heter SHL och där är Betsson huvudsponsor. Men det finns mycket mer än så att upptäcka för dig som vill det. Till exempel kan du oddsa på NHL vilket är världens bästa hockeyliga. Faktum är att den nordamerikanska ligan har mängder av svenska spelare. Efter USA och Kanada är Sverige den nation som producerar flest spelare till NHL. Även ryska KHL och Schweiziska ligan är bra ur oddsens perspektiv.

När Tre Kronor spelar VM eller OS är intresset som allra störst. Då kan du upptäcka fler odds än någonsin tidigare. Dessutom brukar det finnas riktigt bra oddsbonusar att ta del av när du spelar online. Du kan till exempel ta emot en insättningsbonus och få ut betydligt mer av OS eller VM.

Inom ishockey är det vanligt att spela Money Line. Då tar du bort det oavgjorda resultatet och spelar istället att något lag ska vinna matchen. Detta eftersom det inte kan sluta oavgjort i hockey. Går det inte att skilja lagen åt efter tre spelade perioder väntar förlängning och straffar.

Betting på Vintersport

Sverige är en stor nation vad gäller skidor och vintersport. Även om vi inte längre har några världsstjärnor vad gäller utförsåkning finns det fortfarande mycket bra åkare i längdlandslaget. Framförallt på damsidan där vi hittar stjärnor som Frida Karlsson, Linn Svahn, Hanna Öberg och många fler.

I sprint är Sverige bäst men också väldigt bra i längdskidor. Tyvärr brukar dock Norge vara snäppet vassare. Framförallt Therese Johaug som vinner det mesta. Men hon har också varit dopad så det är svårt att veta om hon är legit nu.

När det är världscupen finns det många bra odds att upptäcka. Men det är under VM och OS som det är bäst förutsättningar för odds och betting. Då kan du oddsa på fler marknader än vanligt vilket givetvis är underhållande. Följ de svenska stjärnorna och misslyckandena genom att oddsa på vintersport.

Esport växer så det knakar

Det finns ingen kategori som växer snabbare än vad som är fallet med e-sport. Därmed har du också riktigt bra möjligheter när du oddsa på e-sport. Det är betting på CS:GO som är mest populärt men det finns mycket mer än så att upptäcka. Dota 2, Rocket League, FIFA, NHL, Starcraft II och mycket mer finns att tillgå.

Men det är definitivt CS:GO som de flesta föredrar. Då får du massor av marknader att upptäcka. Det kan handla om vem som tar flest kartor under en rond eller bara matchvinnare. Oavsett vilket finns det väldigt mycket att upptäcka för dig som spelare. Du kan till exempel njuta av en spelupplevelse som ger det där lilla extra med en bonus på e-sport om du känner för det.

Odds på tennis

Det svenska tennisundret må vara ett minne blott. Men faktum är att tennisen fortsätter att vara oerhört populär vad gäller odds och betting. Du har utmärkta förutsättningar till betting på tennis hos spelbolagen. Till exempel kan du oddsa på Grand Slam-turneringarna som är de mest populära evenemangen. Det handlar om Australian Open i Melbourne, Franska Öppna i Paris, Wimbledon i London och US Open i New York.

Tennis är en sport som är utmärkt för betting. Detta eftersom du hittar väldigt bra odds. Du kan hitta flertalet olika odds på tennis. Spela på vem du tror vinner matchen eller resultat. Det går också att dela upp matchen i olika set om du känner för det. Oavsett vad du föredrar finns det oerhört mycket att ta del av inom tennisens värld precis som med all annan sport.