Oddsbonusar – Bäst betting bonusar online

De flesta som signar upp som ny kund hos ett spelbolag tycker också om att ta emot en oddsbonus. Detta ger en härlig spelupplevelse samtidigt som man minskar risken och kan dryga ut sin spelkassa. Därför erbjuder också majoriteten av spelbolag en oddsbonus idag och du har mycket att vinna på att ta emot detta.

Exakt hur bonusen är utformad varierar stort. Det vanligaste är en insättningsbonus där spelbolaget matchar din första insättning. Men det finns mycket mer än så att upptäcka för dig som är sugen på att oddsa på sport. Upptäck en betting bonus idag och kom igång på bästa sätt hos spelbolagen och hitta fina odds online med ett bonuserbjudande.

oddsbonusar

Bonusregler under svensk licens

Det var den 1 januari 2019 som branschen förändrades i grunden. Detta var nämligen datumet när den svenska licensen infördes och det mångåriga monopolet upphävdes. Det har lett till en betydligt tryggare spelupplevelse för dig som spelare och det finns massor att upptäcka bland de svenska spelbolagen idag.

Du får en tryggare spelstund hos de svenska spelsidorna eftersom den svenska myndigheten Spelinspektionen hjälper dig att agera medlare om något skulle hända. Samtidigt innebär det också att du får bättre regler och villkor kring bonusen. Du har nämligen alltid 60 dagar på dig att omsätta en bonus idag.

Men vad gäller själva oddsbonusarna har det inte blivit till det bättre, i alla fall inte om man gillar att ta emot många bonusar. De nuvarande reglerna tillåter endast en bonus per spelare och licens. Det har inneburit att du som tar emot en oddsbonus från en bettingsajt inte kan ta emot fler kampanjer från samma spelsida eller de aktörer som går under samma spellicens.

En insättningsbonus som välkomstbonus

Den absolut vanligaste av betting bonusar är utan tvekan en insättningsbonus. Det betyder att spelbolaget matchar din första insättning och därmed får du mer pengar att spela för i samband med att du gör en insättning. Exakt hur du får varierar men det absolut vanligaste är att du får 100% upp till 1000 kronor. Gör du då en insättning på 1000 kronor får du 2000 kronor att spela för.

Andra ger istället en högre procentsats men en lägre summa. Exempelvis är det inte ovanligt med 500% upp till 500 kronor vilket innebär att en insättning på 100 kronor ger 600 kronor att spela för. Det kommer att ge dig utmärkta förutsättningar i din betting och vi kan varmt rekommendera dig att ta emot en insättningsbonus som ny kund.

Minimum odds och omsättningskrav på oddsbonusar

Det enda du behöver hålla koll på när du tar emot en insättningsbonus är hur det ser ut vad gäller minimum oddsen samt hur många gånger din bonus behöver omsättas. Dessa regler är viktiga eftersom du måste uppfylla dessa för att kunna få ut dina vinster hos spelbolagen. Fram tills dess är nämligen dina pengar låsta.

Om du tar emot en oddsbonus kommer minimum oddsen oftast ligga på 1,40 – 2,00. Detta är det lägsta oddset som måste uppnås för att ditt spel ska räknas till omsättningskraven. Tänk på också att om du lägger ett kombinationsspel måste ett av oddsen på din kupong vara högre än minimumoddset.

Omsättningskraven är också viktiga. Det hänvisar till hur många gånger du behöver omsätta bonusen. Uppfyller du dessa är du fri att ta ut vinsterna. Annars behöver du vänta tills du uppfyllt kraven. Exempelvis kan omsättningskraven ligga på 4x bonusbeloppet. Tar du emot 1000 kronor i bonus måste du i så fall omsätta 4000 kronor för att kunna få ut dina vinster. Vi brukar inte ta emot oddsbonusar som har högre omsättningskrav än 10x bonusen. Det tycker vi är för högt. Vad gäller minimum odds rekommenderar vi inga bonusar som har en högre nivå än 2,0.

Andra typer av oddsbonusar

Hos spelbolagen idag finns det mängder med andra typer av oddsbonusar också. Sedan svensk licens infördes har återkommande bonusar till befintliga spelare blivit förbjudna. Därmed går det inte att få reload bonusar eller VIP-erbjudanden mera. Men det finns fortfarande många bonusar att hämta hem för dig som spelare.

Boostade odds kan vara trevligt

Denna bonusen var omåttligt populär förr för befintliga spelare när det väntades stormatcher. Idag prioriterar de flesta bettingsajter en insättningsbonus istället men boostade odds finns ändå kvar hos vissa aktörer.

Ett boostat odds innebär konkret att oddset höjs till en nivå som egentligen inte speglar det sannolika utfallet. Om Malmö FF tar emot Hammarby på hemmaplan kommer de att vara stora favoriter enligt oddsen. Får att öka spelvärdet höjer då spelbolaget oddsen rejält till kanske 10x pengarna istället för 1,50 som var fallet inför matchstart.

Det finns också scenarion där det vankas stormatch som till exempel en final i Champions League eller ett derby någonstans. Då kan spelbolaget höja oddsen på samtliga utfall för att ökat spelvärdet på alla 1X2-marknader.

Riskfria spel är möjligt med odds online

Ett annat alternativ för dig som vill ta emot en oddsbonus är att hämta ett riskfritt spel. Då kommer du att lägga ett odds med dina egna pengar. Men om ditt spel inte går in får du insatsen tillbaka av spelbolaget. Därmed finns det ingen risk alls när du placerar detta bet och därav namnet riskfritt spel.

Hur stor belopp du får ett riskfritt spel på varierar. 1000 kronor är dock långt ifrån ovanligt. Ett tips är att använda ditt riskfria spel till något högre odds. Kanske exempelvis på en skräll du tror kommer ske. Misslyckas du får du ju pengarna tillbaka och att slösa riskfria spel på lågoddsare är ingen direkt mening. Misslyckas du med första spelet kan du istället spela mer ”säkert” andra gången.

Free bet finns också att ta del av

En del spelbolag erbjuder istället free bets till nya kunder. Detta erbjudande är också mycket bra eftersom vi får ett gratisspel att använda som vi önskar. Exempelvis kan du ta emot ett free bet av ett spelbolag och lägga på vilken match du vill. Men kom ihåg att du inte kan dela upp pengarna utan måste satsa allt på en kupong.

Ett free bet innebär att om du får in ditt bet kommer vinsterna att betalas ut till dig utan omsättningskrav. Men själva insättningen kommer spelbolagen som regel ta tillbaka.